rondreis-bc-canada.reismee.nl

Onze laatste dagen in Victoria BC

24 en 25 juni

Vandaag om 09.00u opgestaan met een heel flauw zonnetje. Na het douchen en het ontbijt besloten eerst ons blog bij te werken en de foto's met natuurlijk " mijn verhaaltje" te versturen. Zo gezegd, zo gedaan. Als wij vertrekken moeten we het water en de elektriciteit niet vergeten af te koppelen, want de waterslang en electriciteitskabel reiken nu eenmaal niet tot in Victoria!! Ik denk zelfs niet eens tot het einde van de camping.
Vandaag dus museumdag, het BCMuseum staat op het programma en....zou dit gesloten zijn, omdat het maandag is, dan gaan we naar De undersea gardens ( een onderwater aquarium) Maar toen we onze camper geparkeerd hadden en bij het museum waren, was deze tot 17.00u open. Daarna konden we in de IMAX ( het fimtheater), een film bekijken. Het museum was de moeite waard, maar de film Shackleton's (een Antarctica adventure), geweldig mooi en spannend. Na afloop in looppas terug naar de camper, want we hadden te weinig in de parkeermeter en..... een geluk....er was geen controle geweest. Terug op de camping eerst een glaasje bier en/ of wijn, daarna lekker gekookt, afgewassen en voor de afwisseling weer in ons boek gedoken. Om 22.00u vielen de luikjes dicht en om 22.15u lagen we in ons mandje.
25 juni, iets eerder wakker, maar.....voordat we van de camping naar de stad Victoria vertrokken, was het al gauw 11.00u. Vandaag willen we naar Fisherman's warf. Een apart gedeelte aan de rand van Victoria. Ik had gehoopt op een terrasje onder het genot van een kop capo of zo, te kunnen genieten van hetgeen om me heen allemaal gebeurde. Niets..... geen kop koffie te krijgen. Hier liggen de mooie en minder mooie boten, die tevens als woningen gebruikt worden. Het was een lust voor het oog, zoals verschillende eruit zagen. Ook voer een water - taxi van hieruit naar de binnenstad en je kon zelfs met een watervliegtuigje mee. Wij hebben hier doorheen gewandeld en alles op ons gemak laten inwerken. Ook kon je vissen kopen, om de Robben/zeehonden te voeren. Deze dieren kwamen zo te zien niets te kort. Op de parkeerplaats hebben we in onze camper geluncht en daarna besloten om toch maar naar de bekende Butchart tuinen te gaan. Het was echt de moeite waard. Wat een geweldige bloemenpracht en heel indrukwekkend aangelegd. Wij hebben weer genoten vandaag. Het zou regenen, maar wij hebben de paraplu niet open gehad. Wij, als doorgewinterde Limburgers, zijn niet voor een druppeltje te vangen!!! Nu weer in de camper, ga ik na dit schrijven lekker koken en dan is de avond weer zo om. Morgen vertrekken wij met de ferry terug naar het vaste land. Op naar onze laatste camping van deze vakantie.