Het allerlaatste bericht van ons
26 en 27 juni
Vanmorgen om 08.45u schrok ik wakker. Dadelijk gaan we Mir bellen en daarvoor moeten we op een bankje in de buurt van de receptie gaan zitten, anders hebben we geen contact. Maar het regent en om op een natte bank (met de paraplu op) te gaan zitten, is ook niet zo leuk.
Bij de receptie te gaan zitten heeft geen zin: dit hebben we afgelopen zondag geprobeerd en hadden daar heel erg slecht contact.
Dan maar Mir een app- je sturen dat we het morgen vanuit de volgende camping proberen. Dat kwam goed uit, zij had zelf al een app- je gestuurd daar zij van provider veranderd zijn en ons wel kunnen verstaan maar niet andersom. Oké, dan maar eerst douchen en ontbijten en daarna op naar de ferry die ons vanuit Victoria- eiland naar Vancouver brengt. Dit waren ca. 55 km. De boot vertrekt gelukkig ieder uur en wij konden met de boot van 12.00u mee. Een hele mooie vaart die ons om 13.40u op het vaste land afzette. ( maar weer geen walvissen gezien) Wat was het druk op de weg, ik weet niet waar al die auto's op die tijd allemaal naar toe moeten. Wat een files..... die hadden wij nog niet meegemaakt deze maand. In ieder geval gaan wij naar "Four Seasons"( camperverhuurbedrijf), om onze koffers op te halen en daarna naar een camping in de buurt waar wij de laatste 2 dagen doorbrengen. Nadat dit gelukt was ( ik bedoel de koffers gehaald) besloten we, die 25 km door te rijden en op de camping te lunchen. Dit hebben we gedaan. We konden lekker buiten lunchen (maar het was alweer 16.00u). Deze camping ligt heel kort bij een leuk plaatsje met winkels en hier willen we morgen naar toe. We hebben toen maar geprobeerd om te internetten vanaf het restaurant op de camping. Maar..alleen via mijn IPad ( het is toch een wondertje vind ik ) John had niets en zijn kaart is op en om nu nog een te gaan kopen is onzin. Dan maar terug naar de camper en dan....... wordt het maar weer een leesavond. Morgenvroeg gaan we het weer proberen, want we hebben het Mir beloofd. Het was toch een ondernemende dag, maar wel met zon..... en af en toe een beetje regen. ( uitgezonderd vanmorgen toen we opstonden)
Al heel vroeg zag ik iemand in de stoel tegenover mijn bed zitten, ik weet niet hoe laat het was, maar zeker nog geen tijd om op te staan, dus deed ik net of ik nog sliep. John kon niet meer slapen. Hij had het zo warm, dat hij de deur had open gezet en in de draaistoel ( wat hij zijn leesstoel noemt, was gaan lezen). Zijn leesboek moet nog uit voordat wij thuis zijn, want daar heeft hij weer de TV. Om 08.00u maakte hij mij wakker om te gaan douchen, want Mir. zit om 10.00u op ons telefoontje te wachten. Op naar de douche ( IEDER MET 1 DOLLAR OP ZAK) 5 minuten warm water. Vlgs John had hij maar 3 minuten gehad, en ik had nog tijd over. Om 09.30u op naar het restaurant/ supermarkt/ bar waar we konden internetten. Eerst met Marijke en Wim, die ons zaterdag komen ophalen en daarna met Mir. Jammer!!, ze is er niet! niet dat we Frank niet leuk vinden om mee te praten, maar met Mir hadden we afgesproken. Mir was met haar oudste naar de winkel ivm Mel's verjaardagsfeestje. Met Frank afgesproken om 10.30u terug te bellen. Zo gezegd, zo gedaan, wat is het toch gezellig zo te kleppen met " je dochter ". John vindt dat hij hier niet tussen komt en gelijk heeft hij. Hij weet nu eenmaal niet zoveel te zeggen. Wat dat betreft lijken hij en Mark veel op elkaar. Als je ze de woorden niet uit hun mond trekt.......Maar wij vrouwen weten er wel raad mee!!! Alleen San, die kan goed met haar vader praten, weet precies hoe ze de zinnen moet vormen om een antwoord te krijgen. Genoeg hierover. Na deze telefoontjes terug naar de camper om te ontbijten. Nu is het de beurt om de koffers in te pakken. John dacht, dat in zijn koffer nu alle kleren van hem en mij samen konden en dat dan nog geen 23 kg samen zou zijn.
VERKEERD!! TEVEEL!! OPNIEUW!! Uiteindelijk weegt die van hem nu 21 kg en in mijn koffer daar moet morgenvroeg nog het eea bij. En dan..... Verrassing!!! Jullie horen het nog wel. Nu de camper poetsen. Is niet veel werk maar ik wil het wel goed doen. Om 13.30u klaar, toen was het tijd voor een kop soep en als het droog is, dan gaan we om 15.30u naar het plaatsje Fort Langley lopen. Een heel leuk en gezellig plaatsje. Terug op de camping 1, 2 of 3 pils en Ria 1/2 fles wijn met dorito's ( alles moet op) en 's avonds een Griekse salade met een hamburger. Hierna weer een leesavond en morgen de camper terug en wij naar ons eigen Nederland.
FIJN DAT WE WEER SAMEN HEBBEN MOGEN GENIETEN VAN EEN MOOIE,
AVONTUURLIJKE MAAR VOORAL FIJNE VAKANTIE.
DIT NEEMT ONS NIEMAND MEER AF.
JORI.
PS. Nog even wil ik terugkomen op ons blog van onze reis. Het heeft ons heel goed gedaan dat wij zoveel positieve reacties hebben gehad.
DANK JULLIE WEL.
LIEVE GROETJES EN TOT IN ONS EIGEN NEDERLAND